Най-четени
1. cchery
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
Най-активни
1. sarang
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
Постинг
28.11.2012 11:00 -
Постни зелеви сърми
Необходми продукти:
1 кисела зелка - нашето зеленце вече е готово и това е първото нещо което си готвим:)
1 морков
1 глава лук или 1/2 праз лук
1 чаена чаша ориз
250 гр. сурови орехи
1 супена лъжица червен пипер
1/2 чаша олио
черен пипер
кимион
чубрица
бахар 3-4 зърна
1 дафинов лист
Орехите се начупван на едро и се задушават в загрято олио, овкусяват се със черен пипер и кимион. Добавят се нарязанитя на дребно морков, след около 2 минути се добавя лука или праза. Задушават се още малко и се добавя червения пипер, веднага след него се добавя измития ориз. Прибавят се 2 чаши гореща вода и чубрицата. След като заври се изключва от огъня и се оставя да изстине без да се маха капака на тенджерата. Идеята е ориза да поеме водата напълно.
Листата на зелето се отделят и ако се налага им се маха леко с ножа твърдата средна част. В зависимост от големината на листото се слага 1 или 2 супени лъжици плънка и се навиват сармите. След като са навити или се слагат да се варят или да се пекат, като и в двата варината се добавят 7-8 чаши гореща вода, бахар,дафинов лист и малко олио. Ако се варят се слагат няколко листа отгоре и се затискат с чиния. След около 1 час сармите са готови.
Бабиния сос за сарми, които много обичаме!
Няколко счукани скилидки чесън се задушават в олио, докато порозовеят, добавя се 1 лъжица брашно, което леко се запържва. Долива се от булюна в които са били варени или печени сърмите, (обикновенно слагам 4-5 черпака), като се бърка сместа постоянно. След 2-3 минути се получава хубав сос, които се овкусява с малко сол и черен пипер.
Сармите се сервират и се заливат със соса и малко магданоз за цвят.
По нищо не личи че са постни:)
Да Ви е сладко:)
Ако Ви е вкусно ме харесайте във Фейсбук
1 кисела зелка - нашето зеленце вече е готово и това е първото нещо което си готвим:)
1 морков
1 глава лук или 1/2 праз лук
1 чаена чаша ориз
250 гр. сурови орехи
1 супена лъжица червен пипер
1/2 чаша олио
черен пипер
кимион
чубрица
бахар 3-4 зърна
1 дафинов лист
Орехите се начупван на едро и се задушават в загрято олио, овкусяват се със черен пипер и кимион. Добавят се нарязанитя на дребно морков, след около 2 минути се добавя лука или праза. Задушават се още малко и се добавя червения пипер, веднага след него се добавя измития ориз. Прибавят се 2 чаши гореща вода и чубрицата. След като заври се изключва от огъня и се оставя да изстине без да се маха капака на тенджерата. Идеята е ориза да поеме водата напълно.
Листата на зелето се отделят и ако се налага им се маха леко с ножа твърдата средна част. В зависимост от големината на листото се слага 1 или 2 супени лъжици плънка и се навиват сармите. След като са навити или се слагат да се варят или да се пекат, като и в двата варината се добавят 7-8 чаши гореща вода, бахар,дафинов лист и малко олио. Ако се варят се слагат няколко листа отгоре и се затискат с чиния. След около 1 час сармите са готови.
Бабиния сос за сарми, които много обичаме!
Няколко счукани скилидки чесън се задушават в олио, докато порозовеят, добавя се 1 лъжица брашно, което леко се запържва. Долива се от булюна в които са били варени или печени сърмите, (обикновенно слагам 4-5 черпака), като се бърка сместа постоянно. След 2-3 минути се получава хубав сос, които се овкусява с малко сол и черен пипер.
Сармите се сервират и се заливат със соса и малко магданоз за цвят.
По нищо не личи че са постни:)
Да Ви е сладко:)
Ако Ви е вкусно ме харесайте във Фейсбук
Няма коментари
Търсене
Блогрол