Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2012 10:46 - Честит Никулден на всички Българи
Автор: valkata64 Категория: Рецепти   
Прочетен: 1389 Коментари: 0 Гласове:
1



Честит празник на Всички Българи!
Да сме здрави, дълголетни и щастливи от нине и до века!

Как ние ще си приготвим днешната вечеря?

Купили сме шаран, чернокоп и лефер - нашите любими риби.

Печен шаран на фурна.
Шарана го почиствам, измивам и овкусявам няколко часа преди печене.
Овкусявам го със сол, черен пипер, колеандър, индийско орехче, ким и зехтин.
Слагам го в тавата, заливам го с още зехтин, слагам 3-4 резена лимон вътре и един дафинов лист. Пека го докато се получи златиста коричка.
Уточнявам, че не обичаме пълнен шаран, затова го правим печен на фурна.

Чернокопа е супер прясна в момента риба тук и много вкусна. Почистен и измит го оставям за 1 час в подсолена вода. Изцеждам го, овалвам го в царевично брашно и го пържа в тиган.

Лефера почистен и измит се овкусява с подправка за риба и  директно на скарата.

Правя заливка за рибата със счукан чесън, ситно нарязан много магданоз и малко вода. С тази заливка се овкусява вече готовата риба, по желание.
Всичката риба се нарежда в голямо плато поръсена със ситно нарязан магданоз.

Така приговените риби ще ни радват довечера на масата.

Да Ви е сладко:)

Харесайте ме във Фейсбук:)
image


Тагове:   риба за Никулден,


Гласувай:
1



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valkata64
Категория: Хоби
Прочетен: 111676
Постинги: 28
Коментари: 15
Гласове: 109
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031