Най-четени
1. cchery
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. hadjito
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. hadjito
Най-активни
1. sarang
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
Постинг
06.12.2012 10:46 -
Честит Никулден на всички Българи
Честит празник на Всички Българи!
Да сме здрави, дълголетни и щастливи от нине и до века!
Как ние ще си приготвим днешната вечеря?
Купили сме шаран, чернокоп и лефер - нашите любими риби.
Печен шаран на фурна.
Шарана го почиствам, измивам и овкусявам няколко часа преди печене.
Овкусявам го със сол, черен пипер, колеандър, индийско орехче, ким и зехтин.
Слагам го в тавата, заливам го с още зехтин, слагам 3-4 резена лимон вътре и един дафинов лист. Пека го докато се получи златиста коричка.
Уточнявам, че не обичаме пълнен шаран, затова го правим печен на фурна.
Чернокопа е супер прясна в момента риба тук и много вкусна. Почистен и измит го оставям за 1 час в подсолена вода. Изцеждам го, овалвам го в царевично брашно и го пържа в тиган.
Лефера почистен и измит се овкусява с подправка за риба и директно на скарата.
Правя заливка за рибата със счукан чесън, ситно нарязан много магданоз и малко вода. С тази заливка се овкусява вече готовата риба, по желание.
Всичката риба се нарежда в голямо плато поръсена със ситно нарязан магданоз.
Така приговените риби ще ни радват довечера на масата.
Да Ви е сладко:)
Харесайте ме във Фейсбук:)
Да сме здрави, дълголетни и щастливи от нине и до века!
Как ние ще си приготвим днешната вечеря?
Купили сме шаран, чернокоп и лефер - нашите любими риби.
Печен шаран на фурна.
Шарана го почиствам, измивам и овкусявам няколко часа преди печене.
Овкусявам го със сол, черен пипер, колеандър, индийско орехче, ким и зехтин.
Слагам го в тавата, заливам го с още зехтин, слагам 3-4 резена лимон вътре и един дафинов лист. Пека го докато се получи златиста коричка.
Уточнявам, че не обичаме пълнен шаран, затова го правим печен на фурна.
Чернокопа е супер прясна в момента риба тук и много вкусна. Почистен и измит го оставям за 1 час в подсолена вода. Изцеждам го, овалвам го в царевично брашно и го пържа в тиган.
Лефера почистен и измит се овкусява с подправка за риба и директно на скарата.
Правя заливка за рибата със счукан чесън, ситно нарязан много магданоз и малко вода. С тази заливка се овкусява вече готовата риба, по желание.
Всичката риба се нарежда в голямо плато поръсена със ситно нарязан магданоз.
Така приговените риби ще ни радват довечера на масата.
Да Ви е сладко:)
Харесайте ме във Фейсбук:)
Няма коментари
Търсене
Блогрол