2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. zaw12929
12. getmans1
13. stela50
14. bosia
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. dobrota
8. vidima
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
Прочетен: 2028 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 28.11.2012 11:43
Антитоксичен зеленчуков бульон
Този бульон е чудесна защита на организма, която осигурява много полезни хранителни вещества. Правя го в края на седмицата и после си пийваме преди всяко ядене от него докато свърши. Съхранявам го в 3 литрови стъклени буркани в хладилника.
Необходими продукти:
връзка целина с корена
връзка магданоз голяма
две връзки спанак
5-6 моркова
2 глави кромид лук
дафинов лист 1-2 листа
бахар 2-3 зърна
риган – 2 щипки
копър ако е сух – 2 щипки, ако е пресен няколко стръка
джинджифил – 1 щипка
черен пипер 1 щипка
лют червен пипер- 1 щипка- може и къри
ако искате и други зеленчуци може да добавите още гъби, пащърнак, сладки картофи, ряпа, морски водорасли.
Всички зеленчуци се измиват, почистват и режат на едро, няма смисъл да се дробят. Корена на целината се обелва и тя се нарязва на едро. Заливат се с вода, която трябва да ги покрие и още малко и варите, след кипване на слаб огън още около 1,30 часа. Подправките се слагат със зеленчуците и врат заедно с тях. Когато поизстине, прецеждате в стъклен съд. Пие се затоплен!!!
Може да се пие преди хранене по 1-2 чашки, или просто когато ни се иска. Вкуса и аромата е невероятен. Невероятен е и за деца, но без лютивите подправки. Децата не ги обичат, но бульона си го пият с удоволствие. Може да си го правите без тях, и да си ги добавите когато го притопляте за пиене.
Зеленчуците които остават ги изхвърлям за съжаление, още не мога да се сетя за някакво приложение.